2013. január 7., hétfő

Sajtos rúd, az ellenállhatatlan






"Fogyókúra felfüggesztve"- közölte Marisom csüggedt arccal. Ez azt jelenti "már megint akadt valami ellenállhatatlan a hétvégén". Valami, amiből veszel egyet, aztán még egyet, és mire észbe kapsz már be is faltál fél tányérral. És aztán megállíthatatlan...

Hozzávalók:

500 g liszt
250 g puhább margarin
175 g tejföl
2 tojás sárgája
1 dl tej
25 g élesztő
1 evőkanál só
pici cukor

250 g reszelt sajt (füstölt és síma keverve)
30 g olvasztott vaj
1 tojás fehérje




A sót elkeverem a liszttel, majd elmorzsolom benne a felkockázott margarint. A tejfölt elkeverem a tojássárgákkal, kicsit sózom, majd ráöntöm a lisztre. Erre jön a cukros tejben felfuttatott élesztő. Jól kigyúrom. (Lágy tészta lesz belőle, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!) Gömbölyítem és folpackba tekerem. Éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap lisztezett felületen olyan fél centi vastagra nyújtom. Lekenem olvasztott vajjal, és megszórom a sajt felével. Feltekerem, mint egy bejglit. Folpacba újra, és a hűtőbe még fél órára. Addig előmelegítem a sütőt 180 fokra. 
A tésztát megint fél centisre nyújtom. Pizzavágóval 1x8 centis rudakra vágom. Lekenem fehérjével, és megszórom sajttal. Egy lapátkával ráemelem egy sütőpapíros tepsire, ott kicsit széthuzogatom, majd sütőbe tolva aranysárgára sütöm.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...