2012. július 15., vasárnap

Amúr fűszeresen zöldborsópürével




Hozzávalók:

amúr tetszés szerint - 0,5-1 kg
2-3 gerezd nagyobb fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 csapott kávéskanál bors
1 csésze kukorica keményítő - vagy bármilyen más
2 csésze liszt
olaj

45 dkg zöldborsó - 1 zacskó
0,5 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió, vegeta

A halat besózom. A fokhagymát áttöröm és elkeverem az olajjal a fűszerekkel együtt. Ebbe megforgatom a halat, és hűtőbe teszem - edényestől - 1 órára érni. A lisztet elkeverem a keményítővel, kicsit sózom. Beleforgatom a halat és közepesen forró olajban kisütöm.
A borsót pici olajon megfuttatot fokhagymára teszem. Sózom, vegetázom és felöntöm olyan decinyi vízzel. Puhára főzöm, majd botmixerrel pürésítem. Beleöntöm a tejszínt, borsozom, szerecsendiózom.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...