2012. március 7., szerda

Svédgombás tésztasaláta


Egyik kedvenc salátám. Leginkább nyáron fogyasztom, mert kellemes hűsítő hatású. Rántott csirkemáj mellé pedig nagyon jó köret.



Hozzávalók:

30 dkg csiperke
2 fej hagyma
kb. 15-20 dekányi szarvacska tészta
2 dl paradicsomlé
1 babérlevél
1-2 teáskanál kakukkfű
csipet bors
só, cukor, olaj

A tésztát megfőzöm. Az egyik fej hagymát apróra vágom, és olajon üvegesre párolom. A gombát felszeletelem, a hagymához teszem, sózom, picit borsozom. Ha kész, hozzáöntöm a paradicsomot, beleteszem a kakukkfüvet, a babért és egy kiskanálnyi cukrot, újra sózom. Olyan negyed óra alatt fedő nélkül összerottyantom. A maradék hagymát negyedelem, és vékonyra metélem. Ha a gomba már nem túl forró, hozzáteszem, de ezt már nem kell főzni. Összeforgatom a tésztával. Teszek még hozzá kevéske olajat és kakukkfüvet. Behűtöm.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...