2012. március 3., szombat

Diétás "pörkölt"



Ez a bejegyzés elsősorban azoknak íródott, akik szeretik a cuppogós, magyaros ételeket, és diéta alatt is szeretnének hasonlót, enni bűntudat nélkül. A kiinduló változat olyan, mint a pörkölt alap, de lehet bele akár kis csirkemellet  vagy alsócombot főzni, sovány tejföllel lágyítani. Ha hús nélkül készül, valóban csekély a kalóriatartalma, viszont eléggé eltelít. Még régebben létezett zselatin diéta, mivel null százalék kalória található benne, viszont elveszi az éhséget. Ott szúrták el, hogy ezenkívül mást sem ettek. Fogyni fogytak, és bele is haltak páran. Mi ezt azért itt elkerüljük, hiszen csak kiegészítőként szerepel. Azonkívül jót tesz a porcoknak. Némely természetgyógyász kifejezetten ajánlja naponta fogyasztani, és kívülről is bekenni a problémás területen.



Hozzávalók:

1 fej hagyma
fél kg paradicsom
1 tv paprika
1 evőkanál Piros Arany
majoranna
1 csomag zselatin
fél-egy citrom leve
olaj, só

Ízlés szerint:

sovány tejföl
csirkemell vagy csirkecomb alsó
gomba




A felaprított hagymát kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a karikára vagy kockára vágott paradicsomot és paprikát, pritamint. Sózom, megszórom majorannával és hagyom összefőni. Felöntöm három-négy deci vízzel, beleszórom a zselatint, és addig főzöm, amíg feloldódik benne. Lehet hagyni így rusztikusan is, de lehet mixerrel pürésebbé varázsolni. Aki tejfölt is ad hozzá, azt akkor kell, mikor a zselatin már feloldódott. Ha csirkét, gombát is, akkor azt a zöldségekkel együtt. 
Legvégül belefacsarom a citromot, majd hagyom az egészet kihűlni, aztán beteszem a hűtőbe. Én itt csak a képek miatt tettem tányérba, különben lábasban hagyom és onnan szedem ki az adagokat. De aki szeretné, nyugodtan teheti abba is, amibe az igazi kocsonyát szokták.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...