2012. január 28., szombat

Sajtos csiga




Hozzávalók:

25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 jó teáskanál só
1 kávéskanál sütőpor
1 dl tej
1 tojás sárgája

10 dkg vaj
10 dkg reszelt sajt
1 kávéskanál pirospaprika
kevés só



A hozzávalókat jól összegyúrom, és a tésztát háromfelé osztom. Egyenként olyan 20 x 30 cm nagyságúra nyújtom. 
A vajat, sajtot, paprikát kevés sóval  kikeverem, és rákenem a kinyújtott tésztára. Felcsavarom, mint a beiglit és 2-3 órára hűtőbe teszem. Ha megdermedt 3-4 mm vastag szeleteket vágok. Úgy teszem a tepsire, hogy ne érjenek össze.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten világosra sütöm őket. Nem érdemes sötétebbre, mert kiszárad.




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...